Horeca & Hospitality

Horeca & Hospitality

Zou je als professionele barista het dagelijks kopje koffie tot een kunst willen verheffen? Of als deskundig sommelier dé gepaste wijn aanbevelen bij elk gerecht? Dan is een opleiding uit ons thema Horeca & Hospitality voor jou dé keuze voor een nieuwe wending in je carrière.

Dankzij onze professionele cursussen, samengesteld door experts uit hun vak, leer je alle tips en tricks die jou de unieke wereld van de horeca leren kennen. Zie je jezelf een hotel vlot managen of huwelijksfeesten probleemloos laten verlopen zodat de bruid enkel tranen van geluk over haar wangen laat rollen? Dan bieden onze opleidingen jou de toekomst die je zoekt!

Selecteer uit onze boeiende groepslessen, virtual classes en thuiscursussen de meest smaakvolle opleiding en schrijf je in. Zo ga je meteen aan de slag met het studiemateriaal om je nadien vol goesting op de arbeidsmarkt te begeven!

allSubthemesWithinTheme Horeca & Hospitality

beSureOfYourFuture

Onze dienstensector leeft! We zijn een land van Bourgondiërs die nog steeds graag samen op café afspreken en vieren op restaurants. Maar we zijn ook een land vol geschiedenis en cultuur, waar de hotels vol zitten met mensen die er een beetje van willen opsnuiven. Jouw toekomst in de dienstensector ligt daarom al vast. Hard werken, veel plezier en vooral heel veel werkzekerheid. Met een diploma van onze school toon je je klanten of toekomstige werkgever dat jij over diepgaande kennis beschikt en meteen klaar bent om professioneel te starten. Het staat mooi op je cv en je kan er bovendien zelfstandig mee aan de slag. Zo vergroot jij je kansen op de arbeidsmarkt en slaag je er tegelijkertijd in om voor jezelf nieuwe kansen te creëren.

Ik neem enkel nog maar mensen aan die een opleiding gevolgd hebben. Het verschil is namelijk super groot. Ze snappen hoe een café werkt. Ze weten het belang van de kassa en ik kan ze vertrouwen om na mij te sluiten. Met een diploma aan deze school kom je ver. Dat kan ik beloven. - employerSpeaks

Horeca-opleidingen

trendsCapitalized

We eten allemaal graag eens uit. En het liefst nog een snelle hap ook. Foodhalls en foodtrucks zijn de laatste jaren enorm populair. Ze domineren onze marktpleinen en volksfeesten. Een diploma als friturist zorgt ervoor dat je helemaal mee bent met de laatste nieuwe trend.

Horeca & Hospitality, hundredPercentOfTheTime

De opkomst van verschillende creatieve concepten, heeft de dienstensector veranderd. Kijk bijvoorbeeld naar de opkomst van foodhalls: verzamelingen van kleine, lokaal ontwikkelde restaurantconcepten of ronduit nieuwe creaties die voortkomen uit de hoofden van lokale chefs of startende ondernemers en restauranthouders. Of de hippe foodtrucks: mobiele restaurants op wielen. Tegenwoordig zijn ze bijna niet meer weg te denken op festivals, events, bedrijfsfeesten, bruiloften, verjaardagen, of feestjes aan huis. Eten en service blijven natuurlijk de prioriteit, maar met de laatste technologische ontwikkelingen kan je ook heel veel nieuwe klanten aantrekken. Je kan je onderscheiden met een eigen exclusieve webshop, digitaal menu of reservatieplatform. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Veel mensen associëren horeca enkel met opdienen of koken. Maar het is ook meer. Het takenpakket is zo divers dat iedereen er zich in thuis kan voelen. Van opbouw tot sluiting, van klantvriendelijkheid tot last-minute crisismanagement. Het is echt mijn droomjob. Elke dag ziet er anders uit en ik heb ontzettend veel sociaal contact. De opleiding aan jullie school bereidde me bovendien perfect voor. Danku! - exStudentSpeaking

Evi Hellemans
Evi Hellemans

Campusverantwoordelijke

We merken dat veel mensen kiezen voor een boeiende job in de horeca omwille van het sociale contact. Laat dit je vooral niet afschrikken: ook als je niet erg sociaal bent aangelegd, is de horeca een plek die openstaat voor jou. Jobs in de dienstensector zijn uitdagend en je komt er ongetwijfeld mee uit je schulp. Ben jij er klaar voor?

niceToKnowHeader

  • Horeca is een boeiende wereld: Je hebt divers werk met een afwisselend takenpakket. Van opbouw tot sluit, van gastvrij zijn tot last minute uitdagingen oplossen. Jij kunt zo goed inspelen op wensen en klachten van de gast, dat deze altijd met een glimlach naar buiten loopt. En dat is zeker niet voor iedereen weggelegd.
  • Je kunt je passie kwijt in je beroep en dat geeft energie.
  • Horecawerk staat goed op je cv: je bent een werkpaard! Daarnaast ben je ook in vele markten thuis.
  • Elke dag maak je mensen gelukkig en doe je mensen genieten.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0