Techniek

Techniek

Een badkamer betegelen, een slaapkamer behangen of het plaatsen van glaswerk; na één van onze technische opleidingen draai jij je hand er niet meer voor om.

Ontdek nieuwe technieken, geef je skills een update en leer alle nuttige regelgeving met een van onze, door vakexperts samengestelde, opleidingen die jouw klaarstomen voor een professionele carrière en zo je kansen op de arbeidsmarkt vergroten! Zo start je zo snel mogelijk aan een nieuw hoofdstuk in jouw loopbaan.

Kies uit onze brede waaier aan groepslessen en thuisstudies dé opleiding die jou het meest interesseert en schrijf je snel in!

allSubthemesWithinTheme Techniek

beSureOfYourFuture

Met een opleiding uit het thema techniek kan je meteen aan de slag. Je werkt in een uitdagende technische omgeving waarin verschillende technologische bedrijven actief zijn. Elektrotechniek, robotica, elektronica en elektrotechniek zijn allemaal aspecten die je kan gaan verkennen. Het vakgebied mechatronica is onmisbaar voor verschillende sectoren. Voor industrie, zorg, logistiek, offshore, land- en tuinbouw bijvoorbeeld, maar ook in woningen en revalidatie wordt mechatronica steeds belangrijker. Aan werkgelegenheid dus zeker geen gebrek! Met een diploma van onze school toon je je klanten dat jij over diepgaande kennis beschikt en meteen klaar bent om professioneel te starten. Het staat mooi op je cv en je kan er bovendien ook zelfstandig mee aan de slag. Zo creëer jij dagelijks nieuwe kans voor jezelf.

"Ik vind het heel belangrijk om met onze elektrozaak te blijven investeren in toekomstige medewerkers. Dit doe ik zeker als ze een opleiding met stevige basis achter de rug hebben. Als ze echt gemotiveerd zijn en er voor gaan, kunnen wij ze goed gebruiken. Recent hebben we nog iemand aangeworven die een opleiding via afstandsonderwijs gevolgd heeft. We zijn enorm tevreden van de skills en de mentaliteit die dat meisje heeft opgedaan. Gekwalificeerde werknemers aanwerven en investeren in je toekomst. Dat is wat je moet doen!" - employerSpeaks

Techniek

trendsCapitalized

Steeds meer studenten kiezen voor een technische opleiding. Het aantal studenten binnen de sector techniek neemt nog steeds fors toe. Dit valt te verklaren omdat er veel vraag is naar technische mensen. Meer dan de helft van de vacatures in België valt binnen de techniek. Elk bedrijf kan altijd wel een goede technieker gebruiken. Spring mee op de kar richting werkgelegenheid en volg een opleiding uit het thema techniek!

Techniek, hundredPercentOfTheTime

Technologie wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Wat zijn de laatste technologische ontwikkelingen en innovaties? Er is steeds weer ontwikkeling in de technologie en daarom is het belangrijk om op de hoogte te blijven. De automatisering zal nog verder toenemen met behulp van autonome apparaten. Denk maar eens aan zelfrijdende auto’s, drones en robots. Het ‘gedrag’ van deze apparaten wordt steeds geavanceerder, waardoor het apparaat op een heel natuurlijke manier interactie heeft met de omgeving en de mensen in die omgeving. Vlaanderen wil ook meer meisjes en vrouwen in technisch-wetenschappelijke opleidingen en beroepen. Want een genderevenwicht biedt alleen maar voordelen, zelfs op wereldvlak. Hoe diverser het team, hoe meer innovatieve ideeën het voortbrengt.

"Ik volgde een opleiding in het thema techniek omwille van het technische aspect, maar ook omdat er veel vraag is naar technici op de arbeidsmarkt. Vandaag werk ik bij een bedrijf als elektrotechnicus, maar ik droom ervan om ooit zelfstandig een eigen zaak uit te bouwen. Daarvoor ga ik zeker nog een cursus bijvolgen." - exStudentSpeaking

Evi Hellemans
Evi Hellemans

Campusverantwoordelijke

Iedereen die in de sector van de techniek aan de slag gaat, haalt niet altijd de finish. We vernemen van verschillende bedrijven dat je echt wel heel wat moet kunnen en gemotiveerd moet zijn om je carrière succesvol te laten verlopen. Alleen de allerbesten krijgen de meeste kansen. Je kan dus best je talent optimaal benutten door een opleiding te volgen om je skills nog wat meer kracht bij te zetten en helemaal wegwijs te geraken in de wereld van techniek.

niceToKnowHeader

  • De grootste zonne-energiecentrale staat in de Mojavewoestijn in de Verenigde Staten. Er staan 400.000 spiegels in een gebied van vier vierkante kilometer.
  • Beeld- en geluidapparatuur zorgen samen voor wel 12% van alle stroomverbruik in huis.
  • Het woord ’glas’ komt van het Latijnse ‘glaseum’ en betekent ‘glanzen’. Het verwijst naar het transparante amber of barnsteen.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0