Talen

Talen

Goodbye, adios. Auf Wiedersehen, adieu! Dit begrijpt iedereen nog wel, maar zou je in diezelfde talen ook vlot het nieuws kunnen volgen of de weg uitleggen? Wil je graag je talenkennis uitbreiden en vlot overschakelen als iemand je in een andere taal aanspreekt? Volg dan een van onze professionele taalopleidingen die jou een echte stap vooruit helpen!

Of je nu je skills wilt aanscherpen of een taal vanaf de basis wilt leren, onze cursussen zijn steeds een slimme zet! Zo geef je jouw carrière een extra duwtje in de rug of kan je net wat meer je plan trekken terwijl je op vakantie bent. Weg met die onhandige vertaalboekjes! Sla gewoon zelf een praatje met de plaatselijke locals.

Kies uit ons ruime aanbod van virtual classes, groepsopleidingen en thuiscursussen de taal die jij wilt leren en ga meteen aan de slag. Want wat extra talenkennis komt altijd wel van pas!

allSubthemesWithinTheme Talen

beSureOfYourFuture

Voor bedrijven wordt het steeds belangrijker dat je verschillende talen spreekt. Daarom is het interessant voor mensen die in een bedrijfsstructuur willen werken om een vreemde taal (of meerdere) onder de knie te hebben. Wanneer je met je talenkennis aan de slag gaat, dan zijn er bovendien ontzettend veel opties. Verzorg binnen een bedrijf de internationale communicatie, ga in de toeristische sector aan de slag, werk op internationaal niveau in de customer service of geef gewoon je eigen zakelijke communicatie op een frisse manier vorm. De mogelijkheden zijn eindeloos! Een extra taal in je arsenaal levert jou de job van je dromen op. In welke sector je ook werkt, talenkennis is altijd een pluspunt!

Een goede talenkennis geeft vaak net dat ietsje meer dat kandidaten soms nodig hebben om bij het solliciteren op te vallen. Sollicitanten die aangeven meerdere talen op een behoorlijk niveau te beheersen zijn niet alleen interessant vanwege de talen zelf, ze geven ook aan dat ze geen probleem hebben met nieuwe dingen te leren en over een goed geheugen beschikken. Waar wacht je nog op? - employerSpeaks

Talen

trendsCapitalized

Steeds meer mensen beginnen een taal te leren op hun eigen houtje. In plaats van op school lessen te volgen, gaan ze nu aan de slag met een thuiscursus, een handboek voor zelfstudie of filmpjes op het internet. De voordelen zijn duidelijk; je kies zelf waar, wanneer, hoe en hoe vaak je studeert. Er zijn steeds meer bronnen beschikbaar en apps om de taal van je dromen in te oefenen. Let wel op dat je een goede cursus en methode kiest! Een kwaliteitsvolle cursus met persoonlijke begeleiding spaart je bijvoorbeeld heel wat tijd en frustratie uit. Neem alvast een kijkje tussen onze opleidingen in deze categorie!

Talen, hundredPercentOfTheTime

Het groeitempo van de taalsector in Europa ligt volgens de prognoses boven de 10% per jaar. Taal is en blijft ontzettend belangrijk en is voortdurend in ontwikkeling. Door ontwikkelingen in technologie heb je tegenwoordig ook steeds meer mogelijkheden om een taal onder de knie te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan `gamification´: taal leren door middel van spelletjes te spelen! Het hoeft niet altijd saai en eentonig te zijn. Taal leren gaat ook terwijl je woordspelletjes of een quiz tegen andere studenten speelt. Vooral voor kinderen kan dit in de toekomst dé manier zijn om talen te studeren. Ondertussen zijn er ook al een heel aantal apps op de markt die het leren van een taal toegankelijker willen maken. Denk bijvoorbeeld aan duolingo of +babbel.

Toen ik begon te solliciteren, zag ik bij veel vacatures dat ze een goede talenkennis verreisen. Hoewel ik in het middelbaar veel Frans, Engels en Duits heb gehad, was mijn talenkennis sterk achteruitgegaan. Daarom besloot ik een paar cursussen te volgen, o. a. Frans en Engels voor Gevorderden. Daardoor voelde ik me weer sterker in mijn talenkennis en kon ik vol goede moed en zelfvertrouwen verder solliciteren. Een paar weken later heb ik een droomjob kunnen bemachtigen. Zonder mijn talenkennis was me dat waarschijnlijk niet gelukt! - exStudentSpeaking

Evi Hellemans
Evi Hellemans

Campusverantwoordelijke

Taalcursussen zijn tegenwoordig erg populair. En terecht! Het is leuk om met taal bezig te zijn en je bent er ook véél mee!In de bedrijfscontext is een goede talenkennis natuurlijk goud waard. Maar ook in je vrije tijd, bijvoorbeeld op reis of op uitwisseling kan je pronken met jouw talenkennis.Het mooie is dat iedereen kan beginnen een taal te leren. Je hebt geen voorkennis nodig, alleen motivatie en een cursus (best met begeleiding!).

niceToKnowHeader

  • Er worden wereldwijd meer dan 7000 verschillende talen gesproken!
  • Daarvan hebben meer dan de helft geen officiële geschreven vorm.
  • De meestgesproken talen zijn Mandarijn, Engels, Spaans, Hindi, Arabisch, Bengali, Russisch, Portugees, Japans, Duits en Frans.
  • Ongeveer 25% van de wereldbevolking spreekt Engels.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0