Koken & Bakken

Koken & Bakken

Ben jij een echte foodie die graag professioneel aan de slag wilt in de keuken? Droom je ervan een eigen restaurant, taartenwinkel of cupcake shop te openen? Wil je jouw creaties als zoete broodjes doen verkopen? Laat je creativiteit dan de vrije loop en kies een van de boeiende opleidingen uit het thema Koken & Bakken waarmee je als keukenexpert in deze smaakvolle sector kan starten.

Aan de hand van onze professionele cursussen, samengesteld door toppers uit hun vakgebied, leer je alle kennis en technieken die je nodig hebt voor een smaakvolle carrière. Zo verwen je binnenkort jouw smaakpapillen en die van anderen met de meest verassende gerechten en concepten.

Laat de keukenprins(es) in jezelf helemaal los en jouw favoriete cursus uit ons aanbod van boeiende groepslessen, virtuele lessen en thuiscursussen. Op die manier is jouw broodje binnenkort helemaal gebakken!

allSubthemesWithinTheme Koken & Bakken

beSureOfYourFuture

Eten maakt ons ontzettend gelukkig. Het is dan ook geen wonder dat er ontzettend veel restaurants de deuren openen. Overal vind je aardige restaurants met leuke concepten, elks een andere invalshoek en allemaal hebben ze hun eigen kwaliteiten. Natuurlijk hebben die allemaal chefs nodig met standing, kwaliteit en een hands-on mentaliteit! Je beschikt over een stevige basis om gerechten klaar te maken die iedereen doen watertanden. Met een diploma op zak kan je dus meteen aan de slag. Begin te werken als zelfstandige in je eigen zaak, in een restaurant of brasserie, in een hippe foodbar, een bakkerij... De keuze is aan jou! Na een opleiding uit het thema Koken & Bakken is je broodje zeker gebakken en beschik je over alle ingrediënten om je droom waar te maken!

Ik heb al in verschillende restaurants gewerkt en ik merk dat steeds meer zaken hun aanbod verruimen met zoveel mogelijk lokale en ambachtelijke producten. De creatieve bereidingstechnieken en de keuze voor oer-Belgische producten verrassen de meeste klanten in hun restaurantbeleving of het geeft een extra dimensie aan verschillende gerechten. Het is écht belangrijk dat je jezelf regelmatig bijschoolt met nieuwe skills om gerechten zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen. - employerSpeaks

Koken & Bakken

trendsCapitalized

Als chef moet je regelmatig de trends die de hedendaagse keuken domineren in de gaten houden. Elk jaar opnieuw zijn er verschillende trends die de keukens, bars, patisserie en restaurants domineren. Consumenten worden tegenwoordig steeds gevoeliger voor gerechten met unieke smaken en een authentiek verhaal. Steeds meer restaurants kiezen voor eten dat smaakt en eruit ziet als homemade, maar ook evengoed in het vriesvak kan liggen. Ook heel wat supermarkten specialiseren zich ondertussen om de thuiskok te plezieren. Er wordt steeds meer rekening gehouden met natuurlijke ingrediënten. Plantaardige producten vervangen vlees. Wild eten, foerageren en groenten nemen in de hedendaagse keuken een steeds prominentere plaats in. Vlees wordt bijvoorbeeld nog gereserveerd en gegeten, maar dan wel van hoogwaardige kwaliteit van duurzame bron zonder bewerkingen.

Koken & Bakken, hundredPercentOfTheTime

Er zijn tegenwoordig heel wat nieuwe technologieën en mogelijkheden om kookstress te vermijden. Er bestaan al heel wat coole innovaties en ontwikkelingen die tijdens het koken gebruikt worden. Heb je bijvoorbeeld al eens gehoord van kookplaten die een geïntegreerde assistent bevatten? Zo krijg je stap voor stap begeleiding bij alles wat je doet. Verschillende sensoren houden je kookproces in de gaten en assisteren waar nodig. Ze suggereren de ideale temperatuur en timing en stellen die ook voor jou in. Zo kook je stressvrij en krijg je meer ruimte voor je creativiteit. Er bestaan ook al heel wat keukenrobots die een chef-kok perfect kunnen assisteren tijdens het bereiden van maaltijden. Zo kan er gewerkt worden met grotere capaciteiten.

Ik ben ongeveer iets langer dan een jaar aan de slag in mijn eigen zaak. Door verschillende ervaringen en contacten met mijn klanten hebben we gedurende het jaar ons menu verschillende keren aangepast. We zijn geëvolueerd naar een verfijnde keuken in een toegankelijk en gezellig kader. We bieden nu een creatieve keuken aan met gerechten die op ambachtelijke en originele wijze worden bereid. We merken echt dat onze klanten heel veel belang hechten aan deze intense smaken en de combinatie van bepaalde smaken. Bij elk gerechtje op de kaart, van voorgerecht tot dessert, vind je een tip en extra informatie over de gerechten terug. Doordat je je aanbod en menu geregeld aanpast, is het nodig jezelf te blijven bijscholen om op de hoogte te blijven van foodtrends en om je skills op peil te houden. - exStudentSpeaking

Evi Hellemans
Evi Hellemans

Campusverantwoordelijke

We merken veel vraag naar goed opgeleide chef-koks. Door het toenemende aanbod van restaurants is die vraag de laatste tijd exponentieel toegenomen. Een chef-kok moet in verschillende markten thuis zijn om diens kwaliteiten zo goed mogelijk te benutten. Bovendien kan je met je skills die je tijdens een van onze opleidingen leert aan de slag waar je maar wilt. De sector is enorm breed en biedt je heel wat perspectief.

niceToKnowHeader

  • Wist je dat de vrouw tegenwoordig heel vaak domineert in de horeca?
  • Meer dan 40% van de restaurants heeft tegenwoordig een open vuur. Het is een oude stijl van koken die meer smaak geeft en gasten verbindt en vermaakt.
  • Wist je dat een koksmuts ook wel eens een toque genoemd wordt?

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0