Boekhouden

Boekhouden

Ben jij een onvervalste number cruncher? Wil je graag complexe financiële vraagstukken oplossen of een boekhouding met een arendsoog opvolgen en in orde houden? Krijg je het warm van termen zoals balansen, activa's en aftrekposten? Dan is één van onze cursussen uit het beroepsveld Boekhouden zeker en vast de uitdaging die je zoekt om jouw carrière een nieuwe boost te geven!

Specialiseer jezelf tot een echte expert dankzij een van onze professionele en praktijkgerichte cursussen die jouw klaarstomen voor een beloftevolle carrière. Met jouw nieuwe kennis vind je zo een interessante job. Goede boekhouders zijn essentieel voor elk bedrijf. Werkzekerheid is dus zonder meer gegarandeerd!

Kies uit ons boeiende aanbod van groepscursussen, thuisstudies en virtual classes het lessenpakket dat jouw boekhoudkundig hart sneller doet slaan. Zo ben je op en top in orde om je nieuwe, blitse carrière in jouw toekomst in te boeken.

allSubthemesWithinTheme Boekhouden

beSureOfYourFuture

Boekhouden en economie gaan hand in hand. Een goede boekhouding is essentieel voor elke onderneming. Beslissingen worden genomen op basis van de inkomsten en uitgaven. Iedereen in de financiële wereld weet best ook hoe je een goede boekhouding maakt. Er zal dus altijd vraag zijn naar een gekwalificeerde boekhouder als jij. Ga aan de slag als werknemer in een boekhoudkantoor, medewerker op de boekhoudkundige afdeling van een bedrijf of als zelfstandige die zijn of haar eigen boekhouding bijhoudt. Onze school staat voor je klaar. Wij geven je alle tools om ervoor te zorgen dat jij je zorgeloos kan focussen op je carrière. Met een diploma van onze school toon je je klanten dat jij over diepgaande kennis beschikt en meteen klaar bent om professioneel te starten. Het staat mooi op je cv en je kan er bovendien zelfstandig mee aan de slag. Zo vergroot jij je kansen op de arbeidsmarkt en slaag je er tegelijkertijd in om voor jezelf nieuwe kansen te creëren.

Een paar jaar geleden hebben we besloten om een extra boekhouder in dienst te nemen. Iemand met veel mensenkennis die zich in afstandsonderwijs in boekhouden had gespecialiseerd. Dankzij hem hebben we als bedrijf toch wat stappen kunnen maken. We ontdekten dat we recht hadden op verschillende voordelen waardoor onze nieuwe collega zichzelf al meteen terugbetaalde. Een goede boekhouder die up-to-date is van de nieuwste informatie is voor ieder bedrijf noodzakelijk. - employerSpeaks

Boekhouden

trendsCapitalized

Steeds meer mensen willen financieel op hun eigen benen staan. Ze willen experts worden in hun eigen portemonnee. En terecht. Financiële zekerheid zorgt voor vrijheid. Benieuwd hoe jij je boekhouding in orde krijgt? Dan is een van deze opleidingen vast en zeker voor jou. Tegenwoordig spreekt men bijvoorbeeld al van machine learning. Door machine learning toe te passen op je administratie krijgt jouw boekhoudsoftware voorspellend vermogen én het vermogen om onregelmatigheden te signaleren. Gekke transacties vallen direct op en je kunt bij wijze van spreken nu al de balans van volgende maand opmaken. Ook instant payment wint steeds meer aan belang. Dat opent de deuren voor échte realtime boekhouding: klant heeft betaald = geld staat op jouw rekening.

Boekhouden, hundredPercentOfTheTime

Ook boekhoudkunde heeft de laatste jaren een technologische revolutie meegemaakt. De tijd van effectieve boeken waarin alles werd bijgehouden is stilaan voorbij. Excelsheets zijn bij iedere boekhouder bekend, maar ook die worden rustig vervangen door geavanceerde computerprogramma’s en zelfs mobiele applicaties. Je kan bijvoorbeeld je cijfers al snel en handig digitaliseren. Door je financiële data te visualiseren en te digitaliseren, krijg je vlot inzicht in zaken als je liquiditeit, cashflow, openstaande klanten en leveranciers. Dat zijn de cijfers die er voor zaakvoerders écht toe doen.

Zelf vind ik dat ik met mijn beroep als boekhouder een hele dankbare job heb. Voor heel wat mensen ben ik vaak het eerste aanspreekpunt. Als een bedrijfsleider met zijn handen in het haar zit bijvoorbeeld over zijn krimpende winstmarge, dan ben ik de eerste persoon die hij/zij zal opbellen. Bovendien is het belangrijk om je geregeld bij te scholen. De wetgeving rond fiscaliteit blijft veranderen. Ken je de nieuwe regels rond de aftrek voor auto- en brandstofkosten bijvoorbeeld al? Als boekhouder moet je constant op de hoogte blijven. - exStudentSpeaking

Evi Hellemans
Evi Hellemans

Campusverantwoordelijke

Van scholieren tot ondernemers, boekhouden ligt iedereen. We merken dat een diploma boekhouden nog steeds veel vertrouwen uitstraalt naar de buitenwereld. En ook de kennis die je tijdens je opleiding opdoet, is iets waar je een leven lang op kan verder bouwen. Deze opleiding behoort ook tot de basis voor mensen die een eigen zaak willen starten. Het geeft hen de kennis om veilig en succesvol te starten en groeien. Een dikke aanrader dus.

niceToKnowHeader

  • Er zijn wereldwijd ongeveer 180 verschillende soorten valuta.
  • Eén miljoen euromunten weegt ongeveer 7500 kilogram. Beter biljetten vragen dus.
  • Volgens europol worden er jaarlijks zo’n 50.000 valse eurobiljetten gevonden. Dat lijkt misschien veel, maar op een totaal van bijna 14 miljard biljetten valt dat goed mee.
  • Slechts 8% van het geld wereldwijd bestaat nog uit effectieve munten en biljetten.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0