Wetgeving & Recht

Wetgeving & Recht

Ben jij iemand die de wetgeving graag op zijn duimpje kent en altijd op de hoogte is van de kleine lettertjes? Wil jij expert worden rond de wetgeving op bijvoorbeeld het vlak van HR of vastgoed? Volg dan een opleiding in het thema Wetgeving & Recht en dompel je volledig onder in deze broodnodige en vooral boeiende juridische materie!

Met onze uitgebreide en professionele opleidingen leer je alles wat je moet weten over deze interessante wereld van regels en lettertjes. Specialiseer jezelf of school je om tot een expert in dit boeiende vak zodat je na het volgen van één van onze cursussen, samengesteld door experts uit hun vak, meteen aan de slag in deze fascinerende wereld.

Kies uit ons aanbod van praktijkgerichte thuisstudies, groepscursussen of virtual classes de opleiding die jouw voorkeur wegdraagt en start zo aan jouw nieuwe professionele carrière.

allSubthemesWithinTheme Wetgeving & Recht

beSureOfYourFuture

Wanneer je jezelf verdiept in rechten, dan ben je fel gegeerd op de arbeidsmarkt. Met je diploma op zak vind je zeker een job die bij je past. Advocatenkantoren, notariaten, gerechtsdeurwaarderskantoren, griffies van rechtbanken en gevangenissen, de administraties van het parket, juridische diensten en personeelsdiensten van ondernemingen, verzekeringsmaatschappijen en banken, vakbonden en sociale secretariaten, diensten burgerzaken en ruimtelijke ordening van de gemeenten, … Allemaal zien ze je expertise graag komen.

Er was een tijd dat ik zelf ook met een stoïcijns gezicht in de metro zat ’s morgens. De hele werkdag trouwens! Daarom besloot ik mijn hart te volgen en iets anders te gaan doen. En jij kan dat ook! Ik ben een opleiding criminologie gaan volgen. Criminaliteit en justitie zijn thema's die me fascineren. Deze kennis komt me van pas bij mijn toekomst, bij politie of gerecht. - employerSpeaks

Wetgeving & Recht

trendsCapitalized

Een studie in rechten is tegenwoordig enorm populair. Mannen kiezen meer voor een studie in intellectueel recht (65%), terwijl vrouwen eerder afstemmen voor een studie in boekhoudkantoor en sociale en fiscale wetgeving.

Wetgeving & Recht, hundredPercentOfTheTime

Recht evolueert altijd mee aan de snelheid dat de maatschappij zelf ook evolueert. Denk bijvoorbeeld aan recente technologische vernieuwingen zoals big data, blockchain technologie, kunstmatige intelligentie en menselijke verbetering (human enhancement / augmentation). Al deze technologieën hebben een grote impact op het recht, wat de sector enorm dynamisch maakt.

Je bent bezig met iets dat echt speelt in deze wereld. Alles wat met wetgeving te maken heeft zie je bijvoorbeeld al terugkomen in de dagelijkse krant. Hierdoor krijg je er een goed beeld bij, dat krijg je bij een thema als microbiologie niet zo snel. Ook internationaal recht is erg actueel: er speelt nu veel in Europa. Het is constant in beweging, omdat het zo maatschappelijk en breed is. - exStudentSpeaking

Evi Hellemans
Evi Hellemans

Campusverantwoordelijke

Onze docenten hebben stuk voor stuk een sterke reputatie en nauwe banden met heel veel bedrijven en juridische instellingen. En daar pluk jij de vruchten van. Je ontdekt de arbeidsmarkt en leert meteen de vele plaatsen kennen waar je later aan de slag kan! Na een opleiding binnen recht ben je multi-inzetbaar op de arbeidsmarkt.

niceToKnowHeader

  • Iedereen kent de Belgische vlag als een driekleur van zwart, geel en rood. In die volgorde. Verrassend genoeg bepaalt artikel 193 van de Grondwet echter:[d]e Belgische Natie kiest als kleuren rood, geel en zwart.
  • In Leuven kunnen straatmuzikanten worden beboet als ze vals spelen. Je mag er ook niet aan struiken of bomen schudden (art. 84 Politiereglement).
  • In Ieper riskeren mensen een boete als ze de gemeente niet verwittigen als de straatborden en -tekens onleesbaar of onzichtbaar worden.
  • In Lokeren omvat het GAS-reglement een bepaling die het beoefenen van waarzeggen, uitleggen van dromen, kwakzalverij en aanverwante praktijken verbiedt (art. 127 Politiereglement).

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0