Secundair Onderwijs

Secundair Onderwijs

Zit je in het 5de of het 6de studiejaar en heb je te horen gekregen dat je een C-attest hebt? Wil je toch zo snel mogelijk je diploma halen, zonder daarbij je hele jaar opnieuw te moeten doen? Doe het dan via afstandsonderwijs.

Je studeert op je eigen tempo en op je eigen manier, en wij bereiden je perfect voor op de examens bij de Examencommissie. Zo krijg je zonder vertraging je diploma Secundair Onderwijs in handen.

Wil je een volledige richting volgen? Bekijk dan de mogelijke BSO- of TSO-studierichtingen. Wil je aparte vakken volgen? Bekijk dan de aparte vakken voor BSO of voor TSO. Wij helpen je met de voorbereiding voor alle vakken van de derde graad. Voor TSO gaat dit om het 5de en het 6de jaar, voor BSO komt daar ook het 7de jaar bij. Voor elk vak krijg je een volledige cursus én een ervaren coach.

allSubthemesWithinTheme Secundair Onderwijs

beSureOfYourFuture

Wil je jouw diploma SO binnenkort bemachtigen? Wij helpen je graag verder door je volledig voor te bereiden op de examens, volledig vanop afstand en zonder les. Met een diploma secundair onderwijs toon je jouw klanten of toekomstige werkgever dat jij een stevige basis hebt waar je op verderbouwt. Het staat mooi op je CV en je kan er bovendien mee gaan verder studeren in het Hoger Onderwijs. Zo vergroot jij je kansen op de arbeidsmarkt en slaag je er tegelijkertijd in om voor jezelf nieuwe kansen te creëren. Behaal nu je diploma secundair onderwijs en ga voor een succesvolle carrière!

Denken, dromen en doén, dat is het motto waarmee je door het leven moet gaan. Het is nooit te laat om je secundair diploma alsnog te behalen. Een diploma opent mogelijkheden. Hoe hoger je geschoold bent, hoe meer kansen je hebt op de arbeidsmarkt. 30,5% van de schoolverlaters zonder diploma, vindt gemiddeld binnen het jaar geen werk. - employerSpeaks

Secundair Onderwijs

trendsCapitalized

Steeds meer jongeren beslissen om het traditionele onderwijstraject te verlaten en hun diploma secundair onderwijs te behalen via de Centrale Examencommissie. Uit het jaarverslag van de Examencommissie blijkt dat maar liefst 938 jongeren hun diploma hebben behaald via een thuisstudie of specifiek opleidingstraject. Dit is goed voor een stijging van maar liefst 38%. Dat veel jongeren zich beter voelen bij een thuisstudietraject waarbij ze op eigen tempo hun middelbaar onderwijs afronden, is geen verrassing. Vorig jaar alleen stapten ruim 8.000 jongeren vroegtijdig van de schoolbanken. Deze tendens werd voornamelijk in stedelijk onderwijs en meer bepaald in het deeltijd beroepsonderwijs vastgesteld. Deze jongeren willen doorgaans nog steeds hun diploma behalen, maar wensen een persoonlijk studietraject met ruimte voor individuele groei en aandacht voor eigen competenties.

Secundair Onderwijs, hundredPercentOfTheTime

Steeds meer Vlamingen hebben minstens een diploma secundair onderwijs. Dat is een vaststelling. Zo'n diploma SO is en blijft een belangrijke hefboom om werk te vinden. Een diploma opent tal van economische voordelen. Uit de cijfers blijkt daarbovenop dat het de kans op een depressie verkleint. Wie geen diploma secundair onderwijs heeft, maakt 17 à 18 procent kans op een depressie.

Ik was op zoek naar een opleiding die goed te combineren viel met mijn sport. Ik wilde graag mijn diploma op korte termijn behalen, zodat ik meer tijd kreeg om te tennissen. Zo kwam ik terecht bij de thuisopleiding BSO Kantoor. Het studeren verliep vlot, omdat ik mijn studie-agenda kon afstemmen op mijn andere activiteiten. - exStudentSpeaking

Evi Hellemans
Evi Hellemans

Campusverantwoordelijke

Een diploma secundair onderwijs dat je behaalt via het volwassenenonderwijs is gelijkwaardig aan een diploma secundair onderwijs dat leerlingen op school behalen. Aangezien je thuis studeert, ben je niet afhankelijk van iemand anders. Zo heb je geen last van oponthoud doordat iemand anders niet even snel mee met de les is als jij. Wanneer je docent ziek is heeft dat geen invloed op jou, want de begeleiding van je coach verplicht je niet tot contactmomenten. Er zijn massaal veel studenten die de beslissing nemen hun diploma toch nog te behalen. Een wijze keuze!

niceToKnowHeader

  • Voor onze opleidingen secundair onderwijs is er een slaagkans van 83%.
  • Je verdient meer wanneer je een diploma hebt.
  • Jouw toekomst bij de politie of binnen het leger wordt mogelijk gemaakt.
  • Je verdeelt je studietijd zelf over je verschillende vakken.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0