Voetverzorging

Voetverzorging

Wil jij die arme voeten, die ons de hele dag van hot naar her brengen, verwennen met een deugddoende pedicure? Lijkt het je fantastisch om rugpijn of hoofdpijn te behandelen door een bepaald punt op de voeten te behandelen tijdens een sessie voetreflexologie? Volg dan een van onze fantastische en praktijkgerichte opleidingen die jouw volledig en professioneel inwijden in de wereld van de Voetverzorging.

Dankzij onze opleidingen leer je alle technieken die je nodig hebt om jezelf om te scholen tot een expert in je vakgebied. En dat op basis van de uitgebreide cursussen van docenten die elke ontwikkeling in je vakgebied op de voet volgen. Zo voer je in een handomdraai de meest deugddoende behandelingen voor ieders voeten uit.

Maak je keuze uit onze boeiende groepsstudies, virtual classes en thuiscursussen en specialiseer jezelf om in de uiterst interessante sector van schoonheid en verzorging aan de slag te gaan. Zo laat je al jouw klanten binnenkort weer op wolkjes lopen!

allSubthemesWithinTheme Voetverzorging

beSureOfYourFuture

Als professioneel voetverzorger ben je niet alleen in staat om voetproblemen te verhelpen, maar ook om ze te voorkomen. Dankzij onze opleidingen leer je alle technieken die je nodig hebt om jezelf om te scholen tot een expert in je vakgebied. Zo voer je in een handomdraai de meest verfrissende behandelingen voor ieders voeten uit. Met een diploma van onze school toon je je klanten of je toekomstige werkgever dat jij over diepgaande kennis beschikt en meteen klaar bent om professioneel te starten. Je kan aan de slag als zelfstandige gespecialiseerde voetverzorger in hoofd- of bijberoep, als freelance medewerker in dienstverband, als vertegenwoordiger voor een gespecialiseerd bedrijf of als verkoper / verkoopster in dienstverband in gespecialiseerde zaken met voetverzorgingsproducten. Jij bepaalt!

Onze voeten krijgen veel te verduren. Daarom is voetverzorging uitermate belangrijk. Als je je voeten niet regelmatig laat behandelen, krijg je te maken met vervelende klachten zoals pijnlijke voeten, eelt, ingescheurde nagels en kloven. Maar liefst 20% van alle Belgen krijgt jaarlijks te maken met voetklachten. Gelukkig beschouwen steeds meer mensen voetverzorging als basis lichaamsverzorging, wat de vraag naar goede voetspecialisten sterk doet stijgen. - employerSpeaks

Voetverzorging

trendsCapitalized

Voetverzorging is alomtegenwoordig. De werkmogelijkheden zijn uiteenlopend. Door de steeds verouderende bevolking en een toename van diabetespatiënten, is de vraag naar goed opgeleide voetverzorgers enorm gestegen. Ook mannen vinden voetverzorging steeds belangrijker: Of ze nu gestuurd worden door hun vrouw, een pijnlijk voetprobleem hebben of vallen in de categorie metroman, steeds meer mannen weten de weg naar het salon. Ook voor een pedicure. Daarnaast spelen sociale media een steeds belangrijkere rol: Verschillende influencers en bekende personen zijn toonaangevend bij de trends voor de voeten, waardoor steeds meer mensen ook kiezen voor een professionele verzorging.

Voetverzorging, hundredPercentOfTheTime

Voetverzorging is hot! Elk jaar opnieuw zijn er nieuwe trends en marktontwikkelingen die relevant zijn voor bedrijven, merken en professionals in de schoonheidsbranche. Hoe zorg je ervoor dat klanten voor jou kiezen? Hou jezelf op de hoogte van laatste innovaties om relevant te blijven en uit te groeien tot een succesvolle ondernemer. Duurzaamheid wint ook in deze sector aan populariteit. Mensen consumeren steeds kritischer. In salons is er daardoor een groeiende vraag naar biologische skincare en voetverzorging. Door hierop in te spelen behoud je jouw huidige klanten en spreek je ook een nieuw segment van bewuste consumenten aan. Daarnaast willen mensen dat hun voeten er het hele jaar door goed uitzien, ook in de winter. Dit valt te verklaren door de wekelijkse sportlessen, saunabezoekjes, jaarlijkse zonvakanties en de open schoenen die worden gedragen op events.

Na een goede behandeling zien voeten er een stuk mooier uit en voelen ze zachter aan. Klanten lopen gelukkiger en zelfverzekerder de deur uit, en dat geeft mij enorm veel voldoening. Dit vind ik ook zo fijn aan mijn beroep. Ik houd van direct zichtbare resultaten en dat is bij voetverzorging zeker het geval. - exStudentSpeaking

Evi Hellemans
Evi Hellemans

Campusverantwoordelijke

Als je aan de slag wilt gaan met voetverzorging, dan is het belangrijk om een professionele basis te hebben. Een gespecialiseerd voetverzorger doet meer dan een basis voetverzorging. Je staat in voor de preventie en verzorging van huid- en nagelaandoeningen, alsook professionele adviesverlening over goede schoenen en voethygiëne. Je maakt komaf met kwaaltjes en andere pijnlijke aandoeningen. Onze voeten dragen ons lichaam, volg daarom een opleiding om er maximaal aandacht aan te besteden!

niceToKnowHeader

  • Wist je dat de voet bestaat uit 26 botten, 33 gewrichten, 107 banden en 19 spieren en pezen?
  • We zetten gemiddeld 8.000 tot 10.000 stappen per dag. In een mensenleven is dit gemiddeld 185.000 kilometer. Dit is meer dan vier keer de wereld rond.
  • Ongeveer 60% van de bevolking heeft te maken (gehad) met voetklachten.
  • Veel mensen hebben staand een verschillende stand van de voeten.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0