Languages

Het spreken van een andere taal wordt steeds belangrijker. Ook in de bsuinesswereld. Met onze talencursussen spreek jij binnen in no-time een vreemde taal! Gebruik onze opleidingen om de basis te leren of kies ervoor om je skills aan te scherpen.

Maak gebruik van je gedreven taaldocent, moedertaalsprekers en vakleerkrachten die de taal perfect beheersen en je stap voor stap nieuwe woorden bijbrengen. Zo laat jij je buitenlandse contacten vlotter verlopen of maak je makkelijker nieuwe vrienden op reis. Bekijk het aanbod in ons subthema talen.

zakelijke correspondentie

sterk presenteren

professioneel schrijven

zakelijk succes met taal

professioneel spreken

focus op effectieve rapporten

diverse zakelijke contexten

persoonlijke begeleiding

praktijkgericht

les van expertdocenten taal


allCoursesWithinSubtheme Languages

Zakelijk Frans, versterk jouw positie op de arbeidsmarkt

Volg de opleiding Zakelijk Frans en word een krak als Franssprekend Professional.


beSureOfYourFuture

Essentieel om een succesvolle relatie op te bouwen met anderstalige zakenpartners is een goede communicatie en kennis van taal en cultuur. Heel wat bedrijven hechten belang aan een goed taalmanagement en voldoende talenkennis bij hun werknemers. Je hebt dus best een vreemde taal (of meerdere) onder de knie! Als je met je talenkennis aan de slag wilt gaan, dan zijn er bovendien ontzettend veel opties. Je kan binnen een bedrijf de internationale communicatie verzorgen, je kan in de toeristische sector aan de slag, je kan op internationaal niveau in de customer service werken ... en nog zoveel meer! Vreemde talen komen binnen management en bedrijfsvoering altijd van pas. Een extra taal in je arsenaal kan je de job van je dromen opleveren. In welke sector je ook werkt, talenkennis is altijd een pluspunt!

Een goede talenkennis geeft vaak net dat ietsje meer dat kandidaten soms nodig hebben om bij het solliciteren op te vallen. Sollicitanten die aangeven meerdere talen op een behoorlijk niveau te beheersen zijn niet alleen interessant vanwege de talen zelf, ze geven ook aan dat ze geen probleem hebben met nieuwe dingen te leren en over een goed geheugen te beschikken. Waar wacht je nog op? - employerSpeaks

Languages

trendsCapitalized

Steeds meer mensen beginnen een taal te leren op hun eigen houtje. Er zijn steeds meer studiemogelijkheden, app's en tools beschikbaar om een taal onder de knie te krijgen. In plaats van op school lessen te volgen, gaan ze nu aan de slag met een thuiscursus, een handboek en online begeleiding. De voordelen zijn duidelijk; je kiest zelf waar, wanneer, hoe en hoe vaak je studeert. Tegenwoordig wordt er ook veel gebruik gemaakt van reiservaringen of business trips om een vreemde taal onder de knie te krijgen. Dit bevordert naast de taalontwikkeling ook andere aspecten, zoals je persoonlijkheid en sociale omgang.

Languages, hundredPercentOfTheTime

Het groeitempo van de taalsector in Europa ligt volgens de prognoses boven de 10% per jaar. Taal is en blijft ontzettend belangrijk en is voortdurend in ontwikkeling. Door ontwikkelingen in technologie heb je tegenwoordig ook steeds meer mogelijkheden om een taal onder de knie te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan 'gamification': taal leren door middel van spelletjes te spelen! Het hoeft niet altijd saai en eentonig te zijn. Taal leren gaat ook terwijl je woordspelletjes of een quiz tegen andere studenten speelt. Vooral voor kinderen kan dit in de toekomst dé manier zijn om talen te studeren.

De samenwerking op de werkplek in ons bedrijf verloopt soms moeilijk door communicatieproblemenen en dat rendeert niet. Binnen ons bedrijf zijn er heel wat verschillende nationaliteiten actief, waarvoor kennis van vreemde talen essentieel is. Er wordt regelmatig gecommuniceerd via telefoon en mail en zelf maak ik dan geregeld gebruik van online translators. Voor mijn eigen gemak ben ik een taalcursus gaan volgen via het Centrum voor Afstandsonderwijs. Deze opleiding leerde me meer dan de basis en dat heeft me ondertussen een heel eind verder geholpen. Ik kon de studie ook makkelijk combineren met mijn gezinssituatie en privé leven. Echt een aanrader! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Medewerker Belenus

In de bedrijfscontext is een goede talenkennis natuurlijk goud waard. Maar ook in je vrije tijd, bijvoorbeeld op reis of op uitwisseling kan je pronken met jouw talenkennis. Het mooie is dat iedereen kan beginnen een taal te leren. Je hebt geen voorkennis nodig, alleen motivatie en een cursus (best met begeleiding!).

niceToKnowHeader

  • Er worden wereldwijd meer dan 7000 verschillende talen gesproken!
  • Daarvan hebben meer dan de helft geen officiële geschreven vorm.
  • De meestgesproken talen zijn Mandarijn, Engels, Spaans, Hindi, Arabisch, Bengali, Russisch, Portugees, Japans, Duits en Frans.
  • Ongeveer 75% van de wereldbevolking spreekt geen Engels.
  • Hoe moeilijk het is om een taal te leren hangt af van je moedertaal. Uit onderzoek blijkt dat Chinees en Arabisch twee van de moeilijkste talen zijn om te leren.