Gezonde Voeding /Natuurlijke voeding

Natuurlijke voeding

Wil je vegetarisch, veganistisch of natuurlijker eten? Heb je zin in een gezondere levensstijl maar vraag je je af hoe je eraan begint? Of ben je al een health freak en wil je anderen begeleiden naar een gezonder leven? Dan vind je in ons aanbod rond het thema Natuurvoeding ongetwijfeld dé cursus die jouw toekomst gaat bepalen.

praktijkgericht

up-to-date cursusmateriaal

geen voorkennis vereist

klaar en duidelijk uitgelegd

snel leren over natuurvoeding

elektronisch leerplatform

inclusief online lesmateriaal

op maat gemaakte cursussen

met persoonlijke begeleiding

voor echte foodies

allCoursesWithinSubtheme Natuurlijke voeding

Chinese Voedingsleer, begeleid je cliënten naar een gebalanceerde toekomst

Breid je kenniskring uit met de virtual class Chinese Voedingsleer.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Natural Farming, cpProfessionWithFuture

Volg de up-to-date thuisstudie Natural Farming en studeer op je eigen tempo.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Natuurvoeding, cpProfessionWithFuture

Is het tijd om je passie volgen? Start met de cursus Natuurvoeding.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Orthomoleculaire Voeding, cpProfessionWithFuture

Leer hoe je je eetpatroon optimaliseert en een gezonde levensstijl ontwikkelt.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Voedingsdeskundige Allround, {$course.coursename}, waar eten en gezondheid samengaan

Leer hoe je stap voor stap je klanten begeleidt naar een gezonder leven

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

beSureOfYourFuture

Natuurvoeding is enorm aan het stijgen in populariteit. Mensen denken meer na over wat ze in hun lichaam steken. Ze willen gezonder eten. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk, zeker niet als het ook lekker moet zijn. Als diëtist of voedingsdeskundige help jij mensen een gezond en natuurlijk dieet te ontwikkelen dat past bij je klanten en dat ze ook echt lekker vinden. Met een diploma van deze opleidingen ga je ook vlot aan de slag in een natuurwinkel, als natuurvoedkundig consulent, in een fitnesszaak of als kok in een restaurant. De mogelijkheden zijn talrijk!

In onze natuurwinkel nemen we regelmatig nieuwe voedingsdeskundigen aan om onze klanten te adviseren en te helpen om een gevarieerd aanbod te voorzien. Ze moeten alles weten over natuurlijke voeding en het lichaam, zodat ze optimaal advies kunnen geven. Daarom nemen we meestal iemand aan die een opleiding in avond- of afstandsonderwijs gevolgd heeft. Dan kunnen we zeker zijn dat ze mee zijn met de populairste trends en genoeg praktische kennis hebben. - employerSpeaks

Natuurlijke voeding

trendsCapitalized

Dé trend van nu is het keto-dieet. Bij het ketogeen dieet is het de bedoeling weinig koolhydraten te eten en in de plaats ervoor te zorgen dat 60 tot 80 procent van je totale calorie-inname uit vetten bestaat. Dat klinkt misschien vreemd, omdat we vetten gewoonlijk associëren met bijkomen, maar het werkt echt. Het dieet brengt je lichaam in ‘ketose’, omdat je de natuurlijke brandstofbron, koolhydraten, wegneemt. En daardoor verbrand je sneller vet. Voordat je eraan begint moet je je best wel goed informeren!

Natuurlijke voeding, hundredPercentOfTheTime

Consumenten blijven zoeken naar alternatieven voor vlees. Merken en retailers proberen ervoor te zorgen dat deze alternatieve gemakkelijker te vinden zijn. In 2020 waren er meer plantaardige opties dan ooit tevoren, vooral als het gaat om eiwitbronnen. Hoewel ze niets nieuws zijn, worden mensen zich steeds bewuster van de herkomst van voedsel en daarom zullen plantaardige eiwitten dit jaar nog meer in de belangstelling komen te staan.

Ik ben altijd al actief bezig geweest met natuurlijke voeding en gezond eten. Ik besloot een jaar geleden om de cursussen Natuurvoeding en Voedings- en Kruidenspecialist te volgen in avondonderwijs naast mijn vaste job. Na mijn diploma’s te behalen, besloot ik de sprong te wagen en heb ik een natuurwinkeltje geopend samen met een vriendin. We zijn momenteel nog klein, maar we zijn gestaag aan het groeien! - exStudentSpeaking

Evi Hellemans
Evi Hellemans

Campusverantwoordelijke

De cursussen uit het subthema Natuurvoeding zijn allemaal perfect voor mensen die houden van voeding en van de natuur. Steeds meer mensen zijn begaan met het milieu en willen veranderen van levensstijl. De cursussen helpen je om de nodige gezonde gewoontes aan te kweken én anderen te helpen om hetzelfde te doen.

niceToKnowHeader

  • Een goed begin om natuurlijker te eten, is om eten te kopen dat in het huidige seizoen geoogst wordt. Dat vraagt minder energie dan groenten en fruit dat uit een verwarmde kas komt.
  • Koop lokale producten. Voor die producten is er minder energie nodig geweest om ze te verspreiden. Plus je steunt onze lokale boeren!
  • Maak zelf je eten klaar. Zo ben je zeker dat het vers is en wat er juist in zit. In kant-en-klare pakketjes weet je nooit hoe ze juist bereid zijn en er zitten vaak ongezonde bewaarmiddelen in.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0