Wanneer je sport is het belangrijk om je lichaam van de juiste brandstof te voorzien. Je verbruikt namelijk een hoop energie. Verder zit er zelfs een wereld van verschil tussen de energiebehoefte van een gewichtheffer en een marathonloper. Wil je elke sporter van de juiste sportdranken of supplementen voorzien? Dan zit je hier op je plaats!

In deze opleiding kom je te weten welke voedingsstoffen het menselijk lichaam nodig heeft voor bepaalde activiteiten en natuurlijk ook hoe je die natuurlijke brandstof aanvult met doelgerichte supplementen. Wat je zelf doet, doe je trouwens meestal beter. Daarom leer je ook je eigen sportdranken en sportrepen bereiden. Na deze cursus voorzie je elke sporter van voldoende energie om records te breken en sportieve toppen te scheren!

courseInfo cmpBrochure
Sportdrank en -supplementen
cpEducationTypeProfessional
Centrum voor Avondonderwijs
cpCourseTypeVirtual
2 cpCourseTypeDurationLessonVirtual cpCourseTypeDurationLesson cpLessonsPer 3 cpHoursPerClass
cpCourseTypeDiplomaPrefix cpcertificationdiploma

€107

Schrijf je in voor de opleiding Sportvoeding en start meteen als Sportvoedingsconsulent. Ga van start met de cursus Sportvoeding en lanceer je carrière als Sportvoedingsconsulent.

Word een Sportvoedingsexpert en creëer carrièrekansen als zelfstandig sportvoedingsadviseur, sporttrainer met expertise in sportvoeding, of medewerker in een fitnesscentrum of sportclub. Met onze virtuele cursus Sportdrank en -supplementen leer jij alles over de unieke eigenschappen van deze producten en hoe ze samengaan met het werkveld. Het behalen van je diploma opent deuren naar een spannende toekomst in de sportvoedingsindustrie.

De virtuele cursus Sportdrank en -supplementen heeft mij toegang geboden tot een nieuwe wereld van kennis en expertise. Dankzij toegewijde docenten en interactieve leermiddelen heb ik op een flexibele manier mijn kennis vergroot en me gespecialiseerd als Sportvoedingsexpert. Het behalen van het Diploma geeft mij het vertrouwen en de erkenning om mijn passie na te streven en anderen te helpen bij het behalen van hun sportieve doelen. - Teun.

cpWouldYou
 • elke sporter de juiste sportdrank aanbevelen
 • je specialiseren in de wereld van voedingssupplementen
 • sporters helpen om het maximum uit hun training te halen
 • je eigen sportdrank en energierepen maken
 • jouw aanbod als sportcoach of fitnessinstructeur verder uitbreiden

In de virtuele cursus Sportdrank en -supplementen vergroot je op flexibele wijze je kennis als sportvoedingsexpert. Door middel van interactieve lessen en een totale tijdsduur van 6 uur, biedt deze cursus de perfecte gelegenheid om de voordelen van sportdrank en -supplementen te leren en direct toe te passen in de praktijk.

expLearnWithOther

 • De brandstof van het lichaam
 • Soorten sportdrank
 • Alternatieven voor sportdrank
 • Verschillende voedingssupplementen
 • Juiste energie uit gerichte voeding
 • Opgepast voor doping
 • Eigen sportdranken en sportrepen bereiden

expTeacher Sportdrank en -supplementen

Tijdens mijn interacties met studenten in de virtuele cursus Sportdrank en -supplementen heb ik de voordelen ervaren die deze cursus biedt voor mensen die een carrière willen beginnen als Sportvoedingsexpert. Door deel te nemen aan deze online cursus, ervaart elke student de voordelen van het bestuderen van de lesstof op hun eigen tempo, op elk moment dat hen uitkomt. Dit geeft alle studenten de mogelijkheid om hun studie te combineren met hun andere verantwoordelijkheden en verplichtingen. Daarnaast biedt de virtuele omgeving verschillende interactieve leermiddelen, zoals quizzen, opdrachten en discussieforums, waardoor studenten actief betrokken worden bij hun leerproces en de mogelijkheid hebben om te communiceren met hun medestudenten en docenten. Dit bevordert niet alleen de kennisuitwisseling, maar ook de ontwikkeling van belangrijke vaardigheden, zoals kritisch denken en samenwerken. Kortom, de virtuele cursus Sportdrank en -supplementen biedt studenten de flexibiliteit, interactiviteit en uitgebreide leermogelijkheden die nodig zijn om succesvol te worden als sportvoedingsexpert.

cpPracticalInfo

cpFinancialInfo

cpT1Name
cpT1Name

cpT1Testimonial

cpT2Name
cpT2Name

cpT2Testimonial

cpT3Name
cpT3Name

cpT3Testimonial

Voor sporters en omkadering

Ingedeeld per sport

Recht naar de overwinning

Onmisbaar in de sportwereld

Les van echte voedingsexperts

Les van thuis uit

Online les in groep

Zelfde inhoud als groepslessen

In het comfort van je huis

Zonder verplaatsing les volgen

Live les van waar je wil

expStartWith Sportdrank en -supplementen

Coursenamelabel Lessonday Firstlesson Lastlesson Citystartdata Alllessons
Sportdrank en -supplementen Wednesday 06-11-2024 13-11-2024 Virtual 14:00 - 17:00
1 – 1 of 1

expNiceToKnowTitle

 • Een virtuele cursus Sportdrank en -supplementen stelt je in staat om op je eigen tempo te leren, waar en wanneer jij maar wilt.
 • Door het volgen van deze cursus krijg jij diepgaande kennis over de werking en effecten van sportdrank en -supplementen.
 • De virtuele cursus is ontwikkeld door experts in het veld en biedt actuele informatie op het gebied van sportvoeding.
 • Na succesvolle afronding van deze cursus ontvang jij een Diploma, waarmee je kunt uitblinken als professioneel sportvoedingsexpert.

expPartOfSubthemes

Success is not final, failure is not fatal: It is the courage to continue that counts.

Winston Churchill

expBlogsTitle

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0