Betaal je cursus met opleidingscheques!

Geniet van een mooie korting tot 125 euro per jaar door je cursus met opleidingscheques te betalen. Ontdek hier hoe dat net in zijn werk gaat.

Heb ik recht op opleidingscheques?

Opleidingscheques zijn een subsidiemaatregel van de Vlaamse overheid. Om opleidingscheques te gebruiken en van de subsidie te genieten zijn er enkele voorwaarden:
 
  • Je bent werknemer of interimkracht. Je beroep hoeft niets te maken hebben met de opleiding die je wil volgen.

  • Je woont of werkt in Vlaanderen of in Brussel.

  • Je hebt een attest loopbaanbegeleiding. Heb je nog geen attest, dan kan je er makkelijk een aanvragen via een erkende loopbaanbegeleider.

Hoe kom ik aan opleidingscheques?

Je bestelt opleidingscheques via de website van VDAB of via het nummer 0800 30 700. Elk jaar kan je 250 euro aan opleidingscheques bestellen. De overheid springt voor de helft, 125 euro dus, bij. Dat is een aardig bedrag! De enige voorwaarde is dat je een attest van loopbaanbegeleiding kan voorleggen. Een loopbaanbegeleider helpt je hier graag bij verder.

Tip: Bestel je opleidingscheques op tijd. De verwerking van jouw aanvraag kan namelijk 5 weken duren. Heb je de cheques nog niet ontvangen maar wil je jezelf toch al inschrijven voor een opleiding? Voltooi je inschrijving dan alvast online. Wanneer je ons de opleidingscheques later nog bezorgt, storten we de waarde van de cheques terug. Zo begin je snel aan jouw opleiding en geniet je toch van de financiële tussenkomst van de overheid. Je kan de cheques nasturen tot 2 maanden na de start van de cursus.

Hoe bezorg ik jullie de cheques?

Je brengt de opleidingscheques binnen op het secretariaat in Antwerpen, Brussel, Hasselt of Gent. Of je stuurt ze aangetekend op naar het hoofdkantoor (Frankrijklei 127 in 2000 Antwerpen). In een begeleidende brief vermeld je of de cheques voor een betaling of voor een terugbetaling dienen. In het laatste geval geef je ook aan op welk rekeningnummer de opleidingscheques terugbetaald mogen worden. Je kan de opleidingscheques binnenbrengen voor terugbetaling tot twee maanden na de startdatum van de cursus.

Tip: Zorg ervoor dat de cheques volledig ingevuld zijn, met handtekening en de datum waarop je jezelf voor de cursus inschreef. Zo ben jij zeker van een snelle terugbetaling!

Concreet

Een concreet voorbeeld:

  • Je schrijft je in voor een opleiding van 200 euro. Je schiet de opleiding zelf voor.

  • Je bestelt dezelfde dag voor 200 euro aan opleidingscheques. Jij betaalt maar 100 euro voor de cheques, de overheid springt voor de andere 100 euro bij.

  • Je stuurt ons de cheques na, wij storten jouw 200 euro terug.

  • Je koopt de cursus dus aan de helft van de prijs: slechts 100 euro!

Wat als werkzoekende? Wat als zelfstandige?

Werkzoekenden komen helaas niet altijd in aanmerking voor opleidingscheques. Voor meer informatie over andere subsidiemogelijkheden neem je best contact op met je VDAB-begeleider. Zelfstandigen in hoofd- of bijberoep kunnen een subsidie krijgen van de Vlaamse overheid via de kmo-portefeuille. Deze korting van maximaal 40% is niet combineerbaar met opleidingscheques.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0