Waarom werken in de technische sector een goed idee is

04/09/2019 Bob van Dongen

Techniek is allang niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Denk maar aan de fietsen waar ons land om bekend staat, de auto’s waarin we rijden en de computers waarmee we werken. Toch is het aantal mensen dat ervoor kiest een technisch beroep uit te oefenen schrikbarend laag.
 
Maar de mensen die zo hard nodig zijn, worden niet zomaar van de straat geplukt, dus waar moeten ze vandaan komen? Uit onderzoek van advies- en ingenieursbureau DHV en de Universiteit Utrecht blijkt dat ruim 60 procent van de ondernemers in de technische en industriële sector de komende jaren problemen met het vinden van technisch personeel verwacht. Ruim de helft van de industriële bedrijven zoekt zijn personeel al deels in het buitenland.
 

 

Vraag en aanbod

De technische sector is heel breed en gevarieerd. Toch is het lastig om geschikt personeel te vinden. Deels komt dit doordat men van jongs af aan wordt verleid tot een toekomst binnen andere vakgebieden. Vaak vergeten ze dan vanzelf wat het is om met hun handen bezig te zijn, omdat ze zo veel in hun hoofd zitten. Daarnaast is het zo dat technische beroepen nog steeds veel meer mannen dan vrouwen aantrekt. Gevolg is dat de kweekvijver enorm is uitgedund. Dit gat wordt alsmaar groter, omdat het aantal mensen in de technische sector dat binnenkort met pensioen gaat, groter is dan het aantal mensen dat straks van school komt.

 

En nu?

Dat het enorm tekort aan vaktechnisch personeel binnen een afzienbare periode moet worden opgelost, is duidelijk. Er moeten meer dan 100.000 vacatures gevuld worden, wil het tekort niet ten koste gaan van de economische groei. Hoe dit precies moet gaan gebeuren, is nog onduidellijk. Maar er moet een oplossing voor dit probleem komen, anders raken het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid hun internationale positie kwijt.
 
En dat is het moment dat jij in beeld komt!
 
 

Ga jij een technische opleiding volgen?

Een badkamer betegelen, een slaapkamer behangen of het plaatsen van glaswerk: na het volgen van één van onze technische opleidingen draai jij je hand er niet meer voor om. Ontdek nieuwe technieken, geef je skills een update en leer alle nuttige regelgeving met een van onze door vakexperts samengestelde opleidingen. Deze stomen jou klaar voor een professionele carrière om zo je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten! Zo start je zo snel mogelijk aan een nieuw hoofdstuk in jouw loopbaan. En die nieuwe baan? Die komt er, zoals je hierboven hebt gelezen, zo goed als zeker! 
 
Door een proefhoofdstuk te downloaden, vergelijk je de inhoud van verschillende curcussen met elkaar zodat je weloverwogen beslissing maakt!
 
Schrijf je nu in


relatedBlogs

Intellectuele ontwikkeling is voordelig voor iedereen

De kracht van een Opleidingsplan

Acht redenen waarom geluk op de werkvloer zo belangrijk is


previousLabel

Wat is een burn-out?

nextLabel

5 geweldige redenen om met een nieuwe opleiding te starten

blogTags


Kansrijk beroepMetselaarTimmermanAannemerMetserDakdekkerElektricienLoodgieterGlazenmakerSchrijnwerkerOpleidingCursusNhocThuisstudieBouwschoolTechniek

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-